RAW ĽANOVÉ KREKRY S AVOKÁDOVOU POMAZÁNKOU

piatok, mája 02, 2014

Raw ľanové krekry:

250 g ľanových semienok
175 g tekvicových semienok
175 g slnečnicových semienok

50 g konopných semienok
čierne olivy
bylinky (bazalka, provensálske korenie...)
soľ


Do veľkej misy si nasypeme všetky semienka a zalejeme ich vodou. Necháme stáť aspoň 5 hodín. V prípade, že semienka priveľmi zväčšia objem, dolejeme vodu. Nelejte však priveľa, aby ste nemuseli vodu zlievať. Má to byť hustá, slizká hmota. Nakoniec pridáme nakrájané olivy, soľ a bylinky podľa vlastného výberu. Mne sa osvedčila bazalka. Hmotu namažeme v tenkej hrúbke na plechy vyložené papierom na pečenie. Uvedené ingrediencie stačia na cca 3 plechy. Sušíme najideálnejšie na slnku alebo v rúre pri teplote 45 stupňov.

Avokádová pomazánka:

1 zrelé avokádo
1 mrkva
1 strúčik cesnaku
soľ

Ošúpeme a nastrúhame si avokádo a pridáme pretlačený cesnak. Vzniknutú hmotu rozmixujeme a pridáme nastrúhanú mrkvu. Nakoniec osolíme podľa chuti.





You Might Also Like

0 komentárov

Subscribe